ADAGIO

De grensregio tussen België en Frankrijk is rijk aan landbouw- en agrovoedingsactiviteiten. In de afgelopen jaren wordt de intensieve veehouderijsector geconfronteerd met nieuwe eisen die niet alleen door consumenten maar ook door professionals in de verwerking of zelfs distributie worden opgelegd. Zo is er een verbod op het gebruik van antibiotica als groeibevorderaars en is er druk om het preventief gebruik van antibiotica te reduceren. Bovendien zoeken consumenten naar kwaliteitsproducten zonder een stijging van de aankoopprijs van deze voedingsmiddelen te willen accepteren.

ADAGIO wil tegemoetkomen aan de verwachtingen van de consument en tegelijkertijd de economische activiteit van de veehouderij ondersteunen. De projectpartners zullen innovatieve voedingsoplossingen ontwikkelen om de gezondheid en het spijsverteringscomfort van dieren te verbeteren. Het project ontwikkelt daartoe additieven die de darmfunctie bij landbouwdieren zal verbeteren en zo zal leiden tot een betere vertering. De bedoeling is om dit voedingssupplement in diervoeders te gebruiken, maar er zal tevens onderzocht worden of het kan worden toegepast in menselijke voeding.

De projectpartners zullen nieuwe oplossingen op basis van verschillende verhoudingen van calciumbutyraat, nutriose en ellagitanninen van kastanje formuleren en testen op hun fysico-chemische eigenschappen. De biologische effecten zullen eveneens worden getest.

De realisatie van dit project is mogelijk dankzij de samenwerking van particuliere en academische partners aan beide zijden van de grens.

Verwante projecten

Digital Health House

Digital Health House

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, life sciences, zorg en gezondheid, zorginnovatie
Meer lezen
REFRAME

REFRAME

  • INTERREG Noordzeeregio
  • agro-food, data, kmo ondersteuning, vaardigheden
Meer lezen
GROW!

GROW!

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • agro-food, glastuinbouw, innovatie
Meer lezen
Belgian Fries Pilot

Belgian Fries Pilot

  • EFRO-Vlaanderen
  • agro-food, innovatie
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

Institut Polytechnique UniLaSalle (Frankrijk)

Partners

Sanluc International, Universiteit Gent

Periode

01-01-2020 tot 31-12-2022

Thema

agro-food, innovatie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen