AnicellsMet Anicells komen POM Antwerpen, het universitair ziekenhuis Antwerpen en de Universiteit Antwerpen tegemoet aan de nood van bedrijven om toegang te krijgen tot gecertificeerde faciliteiten voor Good Manufacturing Practices (GMP) rond celtherapie. Het project richt zich hiervoor op de uitbouw van een accelerator om de onderzoeksresultaten in het domein van celtherapie te valoriseren.

Deze accelerator is een volledig concept bestaande uit GMP-gecertificeerde labofaciliteiten, gekwalificeerd personeel, experten met kennis in de medische logistiek, engineering en lean-manufacturing, consultants en business developers.
In het co-creatiemodel dat met Anicells opgestart wordt, kunnen bedrijven hun onderzoek vertalen in een celtherapeutisch product, de eerste klinische studies starten, het productieproces optimaliseren, het logistieke proces uitwerken en hun implementatieplan starten.
Celproducten zijn immers medicijnen met een complex logistiek proces. Dit start bij de afname van de cellen bij de patiënt, gevolgd door transport van de cellen naar en manipulatie ervan door gespecialiseerd technisch talent binnen de GMP-faciliteiten en het eindigt bij de toediening van het celproduct aan de patiënt.

Dit door EFRO-Vlaanderen gesteunde project, beoogt naast de realisatie van de infrastructuur ook het opstarten van opleidingsmodules voor celmanipulatie-technologen, de vormgeving van de celtherapeutie-cluster en de versteviging van de concurrentiepositie van ondernemingen actief in celtherapie.

Anicells

Verwante projecten

DepollutAir

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, luchtkwaliteit
Lees meer

TICC

  • INTERREG 2 Zeeën
  • zorg en gezondheid, zorginnovatie, dienstverlening
Lees meer

PROBIOMESH

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • biogebaseerde economie, innovatief textiel, zorg en gezondheid
Lees meer

EDUCAVIA

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • arbeidsmarkt, innovatie, vaardigheden
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen - POM Antwerpen

Partners

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Periode

10-05-2017 tot 09-08-2020

Thema

innovatie, life sciences, zorg en gezondheid

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen