AUTOINFRAMet EFRO-project “AutoInfra” realiseert Flanders Make in Limburg een topinfrastructuur voor het demonstreren van innovatieve technologie binnen het domein van autonome mobiele systemen. Deze infrastructuur maakt het mogelijk om kennis en onderzoeksresultaten te valoriseren en concrete product- en procesintroducties te versnellen.

In een moderne, intelligente bedrijfsomgeving gaan machines, productie- en transportsystemen steeds meer autonoom werken. Dat laat toe om ze efficiënter in te zetten en processen kwaliteitsvoller te maken. De transitie naar autonome mobiele systemen vormt enerzijds een grote opportuniteit voor bedrijven, anderzijds brengt ze ook heel wat uitdagingen met zich mee. Dit zowel voor de ontwikkelaars van de nieuwe technologie, als voor de gebruikers van de nieuwe producten.
Zelfrijdende voertuigen en alle andere autonome mobiele systemen moeten daarenboven in staat zijn om te communiceren met de omgeving, met andere voertuigen en systemen, etc.
Autonome systemen zijn er bovendien bij gebaat om een maximale toegang tot databanken en real-time informatie te hebben. Voorwaarde hierbij is dat de werking van de systemen veilig en robuust is in alle omstandigheden.

Investeringsproject “AutoInfra” beoogt de realisatie van test- en validatie-infrastructuur op de site in Lommel voor co-creatie, validatie en demonstratie van autonome mobiele (transport)systemen, inclusief subsystemen en componenten, voor verschillende toepassingen.

Verwante projecten

CAPTURE

  • EFRO-Vlaanderen
  • bodem, innovatie, materialen, ondernemerschap
Lees meer

SURFLOGH

  • INTERREG Noordzeeregio
  • innovatie, stedelijke ontwikkeling, transport & logistiek
Lees meer

INDU-ZERO

  • INTERREG Noordzeeregio
  • circulaire economie, industrie 4.0, innovatie, renovatie
Lees meer

ROLLING SOLAR

  • INTERREG Euregio Maas-Rijn
  • hernieuwbare energie productie, innovatie, koolstof arme economie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Flanders Make

Periode

01-02-2019 tot 31-01-2021

Thema

innovatie, maakindustrie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen