AVENIRS

Zowel in Frankrijk als in België zien zelfstandige ambachtslieden hun marktaandeel zakken. Om hun positie te behouden en te versterken hebben ze geen andere keuze dan te innoveren om in te spelen op de verwachtingen van de consument die steeds veeleisender wordt en gezonde kwaliteitsproducten verlangt.

De doelstelling van het AVENIRS-project is om ambachtelijke bakkers en patissiers in de grensregio tussen België en Frankrijk te begeleiden bij deze innovaties met producten met een gezondheidsvoordeel.

Een Frans-Belgisch partnerschap van bakkers, voedings- en gezondheidsexperts, opleidingscentra en de overheid en leveranciers onderzoeken, ontwikkelen en lanceren een ambachtelijk productgamma dat inspeelt op de nieuwe consumentenverwachtingen. Dit gamma kreeg de naam ‘Da mag!’. Dankzij ambachtelijk vakmanschap en wetenschappelijk verfijnde recepten worden producten gemaakt met minder vet, suiker, zout, of meer vezels, vitamines…. Zo eet je gezond(er), terwijl je blijft genieten. Het productgamma bevat onder meer diverse eclairs, brood zonder korst, brood zonder zout, een light croissant, cookies met havervlokken, een muffin op basis van tarwekiemen, met zwarte bes en bosbes.

30 West-Vlaamse en 50 Franse ambachtelijke bakkers leren via de masterclass ‘Brood en Banket’ de producten maken en aan de man brengen.

De projectpartners maken tevens een praktijkgids met aanbevelingen voor voedselveiligheid en het beheersen van kruisbesmettingen.

Verwante projecten

Transformatie Bouw Limburg 2.0

Transformatie Bouw Limburg 2.0

  • EFRO-Vlaanderen
  • bouw, kmo ondersteuning
Meer lezen
TRIPOD-II

TRIPOD-II

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • internationalisering, kmo ondersteuning
Meer lezen
Ongelimiteerde recyclage

Ongelimiteerde recyclage

  • EFRO-Vlaanderen
  • circulaire economie, innovatie, materialen
Meer lezen
Healthy Aging

Healthy Aging

  • INTERREG Euregio Maas-Rijn
  • innovatie, zorginnovatie
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

Chambre Régionale de Métiers et de l'Artisanat Hauts-de-France (CRMA) (Frankrijk)

Partners

POM West-Vlaanderen, Syntra West vzw

Periode

01-10-2017 tot 30-09-2020

Thema

innovatie, kmo ondersteuning, ondernemerschap, voedingsindustrie

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen