Belgian Fries Pilot

De Belgian Fries Pilot omvat een pilootlijn voor het coaten, bakken en ontvetten van aardappelproducten. Dit project richt zich in eerste instantie voor de aardappelverwerkende industrie. Deze pilootinfrastructuur zal geplaatst worden in het onderzoeksgebouw VEG-i-TEC in Kortrijk (UGent, campus Kortrijk). De pilootlijn kan bij uitbreiding ook gebruikt worden voor testen met coaten van andere levensmiddelen, zoals groenten en vleesproducten, maar ook voor testen op pilootschaal met innovatieve vetten en oliën. De pilootlijn zal ingezet worden voor zowel vrij en onafhankelijk onderzoek samen met kennisinstellingen als voor bedrijfsspecifieke projecten in binnen- en buitenland. Co-creatie door samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en andere stakeholders met feedback van de consument zal leiden tot innovatieve aardappelproducten en aardappelverwerkende processen. De Belgian Fries Pilot focust op onderzoek naar innovatieve processing met aandacht voor Industrie 4.0 (bijvoorbeeld dataverzameling met inline sensoren), valorisatie en nevenstromen en efficiënt gebruik van energie. Innovatie rond duurzame verwerking van aardappelen via frituren is belangrijk om de groeiende vraag van aardappelproducten bij te houden en België als marktleider van verwerkte producten op basis van aardappelen te versterken.

Belgian Fries Pilot

Verwante projecten

Transitie naar gespecialiseerde logistiek

Transitie naar gespecialiseerde logistiek

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, kmo ondersteuning, mobiliteit, ondernemerschap, transport & logistiek
Meer lezen
Limburg LifeTechValley

Limburg LifeTechValley

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, internationalisering, ondernemerschap, zorginnovatie
Meer lezen
AGE'IN

AGE'IN

  • INTERREG 2 Zeeën
  • digitalisering, innovatie, zorg en gezondheid, zorginnovatie
Meer lezen
SCALE UP

SCALE UP

  • INTERREG Noordzeeregio
  • innovatie, kmo ondersteuning, ondernemerschap, starters
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

Flanders'FOOD

Periode

01-01-2020 tot 31-12-2022

Thema

agro-food, innovatie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen