Bike2SchoolDe basisfilosofie van het project ‘Bike2School’ is om lagere schoolkinderen te stimuleren om met de fiets naar school te gaan door fietsgebruik volledig geautomatiseerd te registreren en te belonen.

Bike2school heeft als doel om in het schooljaar 2021-2022 in 83 scholen over alle netten heen, met een bereik van 14.031 leerlingen te starten met een automatisch fietsregistratiesysteem. Het doel is om het aantal fietsende leerlingen te verdrievoudigen, van 20% naar 60%, dus 5.612 extra fietsende leerlingen. Op die manier wil het project jaarlijks 972 ton CO2 besparen.

Bike2School wil bijdragen aan de realisatie van de engagementen van de lokale besturen op vlak van duurzame mobiliteit. Dankzij Bike2School zal er een positief klimaat ontstaan rond de fiets en dit zal de lokale besturen stimuleren om nog meer in te zetten op veilige schoolroutes en -omgevingen (oa door gebruik te maken van de schoolroutekaarten ism de provincie). Het project kan de stimulator zijn van een geïntegreerd fietsbeleid, waarbij de gedragsverandering wordt ondersteund door infrastructureel beleid en acties.

Onder het motto jong geleerd is oud gedaan zal dit ook effecten hebben op de langere termijn.

Verwante projecten

Fiets- en voetgangerstunnel Dampoort

  • EFRO-Vlaanderen
  • mobiliteit, personen mobiliteit, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Fietsoversteek Ringvaart en R4 Merelbeke

  • EFRO-Vlaanderen
  • koolstof arme economie, mobiliteit, personen mobiliteit
Lees meer

ESF/GT

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • arbeidsmarkt, personen mobiliteit, dienstverlening
Lees meer

Digitaal ondernemersloket Sint-Niklaas

  • EFRO-Vlaanderen
  • digitalisering, ondernemerschap, dienstverlening, lokale overheden
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Interkommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen - IOK

Partners

Stad Hoogstraten - Administratief Centrum, Gemeente Meerhout - Gemeentehuis Meerhout, Gemeente Westerlo - Gemeentehuis Westerlo, Stad Geel - Stadsbestuur Geel, Gemeente Kasterlee - Gemeentebestuur, Gemeente Ravels - Gemeentehuis, Gemeente Balen - Gemeentehuis Balen, Stad Herentals - Administratief Centrum, Gemeente Hulshout - Gemeentehuis Hulshout, Gemeente Arendonk - Administratie Gemeentebestuur Arendonk, Gemeente Grobbendonk - Gemeentehuis, Gemeente Vosselaar - Gemeentebestuur Vosselaar, Gemeente Laakdal - Gemeentebestuur Laakdal, Gemeente Herselt - Administratie

Periode

01-09-2020 tot 31-08-2022

Thema

lokale overheden, personen mobiliteit

Prioriteit

Bevorderen van de overgang naar een koolstofarme economie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen