BIOCOMGEST - koepelproject SMARTBIOCONTROLDe projectenportefeuille SMARTBIOCONTROL brengt een brede expertisegroep uit het grensgebied tussen België en Frankrijk samen om efficiënte, nieuwe biologische producten te ontwikkelen in de strijd tegen gewasziekten.

De vier uiteenlopende deelprojecten zijn onderling sterk verbonden: het selecteren van nieuwe bio-ingrediënten (moleculen of micro-organismen, BIOSCREEN), het ontwikkelen van de productie op industriële schaal (BIOPROD), het beoordelen van hun doeltreffendheid in landbouwtermen (BIOPROTECT) en het verzekeren van de opvolging op de velden (BIOSENS).

SMARTBIOCONTROL staat in het teken van de versterking van onderzoek, ontwikkeling en innovatie in de grensregio en het aanleren van juiste toepassingen op het veld aan de landbouwers. Op die manier willen de projectpartners deze landbouwers ondersteunen in hun strijd tegen gewasziekten, rekening houdend met de eisen van een geïntegreerd ziektebeheer die het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen minimaliseert.

Het koepelproject zorgt voor een optimale coördinatie van het wetenschappelijke werk, de communicatie en de waardering ervan. De website vormt een uitwisselingsplatform tussen partners van verschillende projecten en de verschillende doelgroepen. Via persconferenties, een symposium, de deelname aan internationale conferenties en de publicatie van artikelen worden de resultaten van het onderzoek verspreid.

Verwante projecten

InQbet Accelerator

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, kmo ondersteuning, ondernemerschap
Lees meer

ENTOMOSPEED

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • biogebaseerde economie, biomassa, innovatie
Lees meer

BIOPROD

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, gewasbescherming
Lees meer

SPEED

  • INTERREG 2 Zeeën
  • innovatie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Gembloux AgroBioTech Université de Liège (Wallonië)

Vlaamse partners

Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt vzw (PCG)

Periode

01-10-2016 tot 30-09-2020

Thema

gewasbescherming, innovatie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen