BlueChemBlueChem is een incubator voor duurzame chemie op de site van Blue Gate Antwerp. Het is de missie van BlueChem om de toekomst van de chemische industrie in België te garanderen en te versterken door infrastructurele, financiële en go-to-market services aan te bieden aan starters en chemieprojecten in duurzame chemie. Op die manier wil de incubator deze startende ondernemingen en projecten de grootst mogelijke kans op slagen geven. BlueChem opereert binnen het ecosysteem van de aanwezige chemische industrie en haar netwerken in Antwerpen.
Antwerpen heeft een internationale voortrekkersrol in de industriële ontwikkeling van de chemische sector. Het is echter niet evident om de aanwezige kennis en ervaring te valoriseren in een nieuw bedrijf of business model. Vooral in de opstartfase zijn bedrijven erg kwetsbaar. Zo hebben starters en innovatieprojecten nood aan een locatie waar ze in combinatie met de nodige infrastructuur een reeks services kunnen krijgen, gaande van het gebruik van gemeenschappelijke apparatuur over (management-)begeleiding tot financiering. BlueChem biedt een antwoord op deze vraag.
Via het EFRO-project wordt een gebouw van 3.375 m² gerealiseerd. Dit gebouw biedt een mix van flexplekken voor starters, individuele kantoren, shared en private labo’s voor kmo’s, grote ondernemingen en kennisinstellingen. De incubator bevat alle aansluitingen om labo’s in te richten, het zogenaamde ‘plug and play’ model.

BlueChem

Verwante projecten

Design 4 Innovation

  • INTERREG Europe
  • creatieve industrieën, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

SYTRANSPOM

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, gewasbescherming
Lees meer

ISE

  • INTERREG 2 Zeeën
  • innovatie, internationalisering, kmo ondersteuning, ondernemerschap
Lees meer

MATMED

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • innovatie, life sciences, zorg en gezondheid, zorginnovatie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

BlueChem

Partners

BlueChem Building

Periode

26-04-2017 tot 26-04-2020

Thema

innovatie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen