Circulaire Bedrijfsmodellen LimburgHet project maakt Limburgse ondernemers bewust van het belang van circulaire bedrijfsmodellen en brengt hen tools bij om zelf nieuwe bedrijfsmodellen te implementeren. Het doel van het project is om te komen tot betere bedrijfsmodellen bij nieuwe, bestaande en bij voorkeur internationaal georiënteerde kmo’s.

Inhoudelijk vertrekt het project van het Business Model Innovation Grid dat ontwikkeld werd door TU Delf en de universiteit van Cambridge en streeft naar een circulaire economie in alle sectoren.

Het project inspireert ondernemers door goede voorbeelden te tonen. Hiervoor worden jaarlijks 3 netwerkevents georganiseerd waar telkens een voorbeeldbedrijf in de kijker gezet wordt. Daarnaast wordt jaarlijks een internationaal bezoek aan een toonaangevend buitenlands bedrijf of regio georganiseerd. Andere activiteiten binnen het project zijn de begeleiding van startende kmo’s bij het opzetten van een nieuw bedrijfsmodel en het begeleiden van bestaande kmo’s bij het aanpassen van hun bedrijfsmodel.

Gedurende de projectperiode kunnen meer dan 1000 deelnemers genieten van inspirerende events en worden 36 kmo’s begeleid om te komen tot een circulair bedrijfsmodel.

Verwante projecten

SPURT

  • EFRO-Vlaanderen
  • ondernemerschap, starters
Lees meer

SIMILAR

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • internationalisering, kmo ondersteuning, ondernemerschap, vaardigheden
Lees meer

SCALE UP

  • INTERREG Noordzeeregio
  • innovatie, kmo ondersteuning, ondernemerschap, starters
Lees meer

THREE C

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • biomassa, circulaire economie, energie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Greenville

Periode

01-09-2016 tot 29-02-2020

Thema

circulaire economie, internationalisering, ondernemerschap, starters

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen