Ctrl + Alt + Food + Shift (materieel)

Voedingsbedrijven staan voor de uitdaging om op zoek te gaan naar alternatieve, duurzame grondstoffen van nutritioneel interessante componenten, zowel macronutriënten (o.a. eiwitten en gezonde vetten) als micronutriënten (o.a. vitaminen en antioxidanten), en deze te verwerken in duurzame en voedzame voedingsproducten. Veel (West-)Vlaamse voedingsbedrijven zijn kmo’s maar ook grotere voedingsbedrijven met beperkte mogelijkheden om op een (wetenschappelijk) onderbouwde manier aan product- en procesinnovatie te doen. In de meeste gevallen is de beschikbare toegepaste R&D-capaciteit, labocapaciteit en pilootinfrastructuur gering of afwezig.

Hoofddoel van dit project is wegnemen van infrastructurele drempels bij bedrijven door de realisatie van state-of-the-art labo- en pilootinfrastructuur die ter beschikking staat van de voedingssector. Zo worden op korte termijn de West-Vlaamse kmo’s ondersteund in het gebruik van alternatieve grondstoffen om tot duurzame en voedzame voedingsproducten te komen.

In Lipid Lab in Kortrijk en Food Innovation Park (FIP) in Roeselare worden labo- en pilootinfrastructuur verder uitgebouwd. Mede via het immateriële project zal de beschikbare labo- en pilootinfrastructuur rond voeding van de partners in West-Vlaanderen als geïntegreerd geheel aan de doelgroep worden voorgesteld en aangeboden.

 

Verwante projecten

GoToS3 - koepelproject

GoToS3 - PILOT

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • agro-food, creatieve industrieën, innovatie, kmo ondersteuning, zorg en gezondheid
Meer lezen
DataHub voor AgroFood

DataHub voor AgroFood

  • EFRO-Vlaanderen
  • agro-food, data, digitalisering, innovatie
Meer lezen
ECOPAD

ECOPAD

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • agro-food, biodiversiteit, ecosysteem beheer, gewasbescherming, glastuinbouw, klimaat mitigatie, natuurgebaseerde technieken
Meer lezen
Ruralité

Ruralité

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • agro-food, circulaire economie, creatieve industrieën, erfgoed, kmo ondersteuning, landelijk gebied, ondernemerschap, renovatie, toerisme
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 2.130.000

Partners

Flanders'FOOD, Katholieke Hogeschool Vives Zuid, Katholieke Universiteit te Leuven - "KU Leuven - Campus Kortrijk - algemene diensten, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen

Periode

01-02-2024 tot 31-01-2027

Thema

agro-food

Prioriteit

Onderzoek en Innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen