FalconruiHet project Falconrui creëert een uitvalsbasis voor de activiteiten van Beschut Wonen Antwerpen. Dat er gekozen wordt voor deze locatie pal in het hart van het Schipperskwartier, is geen toeval. Met dit project willen stad en OCMW Antwerpen niet alleen aangepaste huisvesting zoeken voor Beschut Wonen, maar ook zuurstof geven aan deze buurt. De afgelopen jaren investeerde de stad al met succes om de leefbaarheid van het Schipperskwartier te verhogen. Niet alle samenlevingsproblemen in deze buurt, die sterk bepaald worden door de aanwezigheid van prostitutie, zijn echter van de baan. De leegstand van het pand aan de Falconrui 51 tegengaan en de realisatie van een publieke voorziening met inbedding in de buurt, zijn dan ook belangrijke elementen voor een positieve evolutie van het Schipperskwartier. Op deze site zullen alle woonbegeleiders van Beschut Wonen Antwerpen worden samengebracht. Van hieruit zullen zij hun begeleidingsopdracht verrichten. Beschut Wonen richt zich zo op integratie en vermaatschappelijking van zorg. Zij werken buurtversterkend en hebben aandacht voor 'community building'.

De site Falconrui wil ook een plaats zijn waar (buurt)bewoners, belanghebbenden (familie, vrienden, kennissen), sympathisanten en lotgenoten terecht kunnen. Op de site zullen activiteiten georganiseerd worden die gericht zijn op ontmoeting, ontspanning, vrije tijd en vorming. Ook zal de site ter beschikking worden gesteld aan (lokale/buurt)verenigingen om zelf activiteiten, vergaderingen... te organiseren.

Op deze manier wil OCMW Antwerpen van de site Falconrui een 'open huis' maken dat toegankelijk zal zijn voor een zo groot mogelijke doelgroep.

Verwante projecten

BEGIN

  • INTERREG Noordzeeregio
  • klimaat adaptatie, natuurgebaseerde technieken, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Digitaal ondernemersloket Sint-Niklaas

  • EFRO-Vlaanderen
  • digitalisering, ondernemerschap, dienstverlening, lokale overheden
Lees meer

Digipas Poperinge en Win je winkel

  • EFRO-Vlaanderen
  • digitalisering, ondernemerschap, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Welcoming International Talent

  • INTERREG URBACT
  • arbeidsmarkt, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Financiële info

Projectleider

O.C.M.W. Antwerpen

Periode

01-11-2018 tot 31-10-2021

Thema

dienstverlening, lokale overheden, stedelijke ontwikkeling

Prioriteit

Bevorderen van een duurzame grootstedelijke ontwikkeling

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen