Grassification

GRASSIFICATION wil via een integrale aanpak grasmaaisels uit bermen ( "bermgras") promoveren tot een volwaardige waardeketen of stroom binnen de biogebaseerde en circulaire economie. Bermgras is momenteel in hoge volumes aanwezig en staat niet in competitie met ander landgebruik. Anderzijds kost de verwerking van bermgras nu handenvol geld voor hetgeen het maar oplevert.

Het project onderzoekt de logistieke en technische aspecten van zowel het maaiproces als grasmaaisels aan de hand van een reeks pilots en demo-acties. Het doel is om verder zicht te krijgen op de mogelijkheden tot hergebruik als biogebaseerd materiaal of grondstof voor andere doeleinden (bijv. bouwmaterialen, biocomposieten...) en welke de noodzakelijke aanpassingen daarvoor nodig zijn in de keten.

De verkregen inzichten worden actief verspreid aan andere overheden, ondernemingen en belanghebbenden die niet rechtstreeks bij het project zijn.

Grassification

Verwante projecten

BIO-HArT

BIO-HArT

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • biogebaseerde economie, innovatie
Meer lezen
LignoValue Pilot

LignoValue Pilot

  • EFRO-Vlaanderen
  • biogebaseerde economie, innovatie, koolstof arme economie, materialen
Meer lezen
FORET PRO BOS

FORET PRO BOS

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • biodiversiteit, circulaire economie, ecosysteem beheer, klimaat mitigatie, ondernemerschap
Meer lezen
Ongelimiteerde recyclage

Ongelimiteerde recyclage

  • EFRO-Vlaanderen
  • circulaire economie, innovatie, materialen
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

Universiteit Gent

Partners

Hogeschool Gent, Inagro, Innec CVBA, Pro Natura vzw, Provincie West-Vlaanderen, Vanheede Landfill Solutions NV, VITO-Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek

Periode

01-10-2017 tot 30-09-2020

Thema

biogebaseerde economie, biomassa, circulaire economie

Prioriteit

Behoud en bescherming van het milieu en efficiënt gebruik van grondstoffen

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen