Health Inno FocusMet Health Inno Focus zet Thomas More de regio Kempen en Vlaanderen sterker op de internationale kaart als zorginnovatieregio. Het project informeert en inspireert Kempense kmo’s om producten en diensten te ontwikkelen die een antwoord bieden op allerlei noden in de zorg via matchmaking, ervaringsstages, analyse van het zorgecosysteem, opschalen, contact en co-creatie met eindgebruikers, (flits)validatie en testen van de inpasbaarheid in het zorglandschap.
Kmo’s met focus op zorg worden via zorgproeftuin LiCalab ondersteund om internationaal te ondernemen. Het internationaal netwerk van LiCalab laat toe om de zorg-en gebruikerscontext van specifieke producten of diensten in het buitenland te verkennen. Zo wordt de internationale positionering van Kempense kmo's versterkt.
Het ondernemerschap en de innovatiecultuur in zorgorganisaties wordt versterkt via een vertaling van het Engelse ‘Innovation Scouts’-programma naar de Vlaamse context. Dit zorgt ervoor dat gevalideerde innovaties sneller toegepast worden in de zorg, vermits een vlotte marktadoptie ook in Vlaanderen een reële uitdaging vormt. Door een trage implementatie van innovaties in het zorgproces aarzelen ondernemers al te vaak om op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen voor de zorgsector.

Verwante projecten

Elasto-plast

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, materialen
Lees meer

Construction Academy

  • EFRO-Vlaanderen
  • bouw, innovatie, materialen
Lees meer

EnergyEfficiency (EnEf)

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • energie, glastuinbouw, innovatie, koolstof arme economie
Lees meer

GROW!

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • agro-food, glastuinbouw, innovatie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Thomas More Kempen - Thomas More Kempen vzw

Periode

02-07-2018 tot 01-07-2020

Thema

innovatie, zorginnovatie

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen