IDENT-ify FlandersMet ‘IDENT-ify Flanders’ levert Unizo een bijdrage aan de internationalisering van de Vlaamse kmo’s. Het accent licht hierbij op de prospectie en penetratie van nieuwe verre markten zoals China en Afrika en de activering rond digitale marktopportuniteiten. Tijdens het project worden allerlei activiteiten georganiseerd om deze internationalisering te faciliteren.
Kmo’s worden via thematische infopockets, digitale communicatieacties en diverse promotionele acties via ZO-magazine en de Unizo-website op een praktische en relevante manier geïnformeerd over hoe ze actief kunnen internationaliseren.
Op vlak van advies wordt een online adviesdag met experts rond internationalisering en digitalisering georganiseerd. Een samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT) zorgt voor een totaalomkadering rond de penetratie van nieuwe verre markten. De organisatie van een Masterclass Verre Markten, met een missie naar China, zorgt voor de concrete vertaling van de projectdoelstellingen.
Unizo zet binnen het project ook sterk in op netwerking. Zo krijgen bedrijven bezoek van een Unizo-expert die het digitaliserinsgproces op vlak van logistiek, betaling e.a. onder de loep neemt. Daarnaast wordt jaarlijks een Expand DIGITAL event georganiseerd. Dit evenement op het kruispunt tussen digitalisering en internationalisering vormt een combinatie van workshops, marktplaats, infosessies en ervaringsuitwisseling/netwerkmomenten.

MASTERCLASS China Business

Verwante projecten

Bevordering internationalisatie Limburgse bedrijven

  • EFRO-Vlaanderen
  • internationalisering, ondernemerschap
Lees meer

EE in kmo's

  • EFRO-Vlaanderen
  • kmo ondersteuning, koolstof arme economie
Lees meer

Straat in het vizier

  • EFRO-Vlaanderen
  • ondernemerschap, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Growing a Green Future

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • biogebaseerde economie, biomassa, kmo ondersteuning
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Unizo - Unie van Zelfstandige Ondernemers

Partners

Unie van Zelfstandige Ondernemers - West-Vlaanderen, UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS PROVINCIE OOST-VLAANDEREN - UNIZO kantoor Gent, Unie van Zelfstandige Ondernemers regio Vlaams-Brabant & Brussel, Unizo-Limburg Ledenorganisatie - Unie van Zelfstandige Ondernemers Limburg Ledenorganisatie, UNIZO-REGIO ANTWERPEN - UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS REGIO ANTWERPEN

Periode

01-06-2018 tot 30-07-2020

Thema

internationalisering, kmo ondersteuning, ondernemerschap

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen