Intergemeentelijke dienstverlening aan ondernemers in Limburgs HaspengouwHeel wat gemeenten zijn vandaag onvoldoende gewapend om een kwalitatieve en professionele dienstverlening aan ondernemers aan te bieden. Enerzijds mankeren ze de slagkracht en knowhow om die dienstverlening vorm te geven. Anderzijds worstelen ze ook sterk met de regelmatig wijzigende regelgeving en beleidskaders.

Met dit project wil VVSG hierop een antwoord bieden. Ten eerste ontwikkelen ze een productencatalogus voor ondernemers, die bestaat uit correcte en up-to-date projectfiches van de voornaamste producten die relevant zijn voor ondernemers. Deze catalogus worden ter beschikking gesteld aan alle geïnteresseerde gemeenten én aan bovenlokale actoren die met deze fiches aan de slag willen gaan bij de uitbouw van bv. een digitaal aanbod ter zake.

Daarnaast initieert VVSG een intergemeentelijke dienstverlening aan ondernemers in Borgloon, Gingelom, Kortessem en Wellen. Door een intergemeentelijk ambtenaar aan te stellen en gebruik makend van de knowhow bij de VVSG stellen ze de dienstverlening in de vier gemeenten op punt. Daarbij wordt coaching aangeboden in functie van de continuering na afloop van het project.

Bovenstaande bouwstenen voor een professionele (inter)gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers worden, samen met alle opgedane ervaringen, ter beschikking gesteld aan alle gemeenten opdat ook zij hun werking verder kunnen versterken.

Verwante projecten

SPEED-You-UP

  • INTERREG 2 Zeeën
  • arbeidsmarkt, ondernemerschap, starters
Lees meer

Tourism-Lab

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • erfgoed, kmo ondersteuning, ondernemerschap, toerisme
Lees meer

Tourism Factory

  • EFRO-Vlaanderen
  • innovatie, ondernemerschap
Lees meer

FORET PRO BOS

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • biodiversiteit, circulaire economie, ecosysteem beheer, klimaat mitigatie, ondernemerschap
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten

Periode

01-03-2020 tot 28-02-2022

Thema

dienstverlening, lokale overheden, ondernemerschap

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen