Janssen G3 – Green Goes GeothermalKlimaatsverandering is één van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze eeuw . De Johnson & Johnson groep, waarvan Janssen Pharmaceutica deel uitmaakt, heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelstellingen opgelegd. Ondanks de voortdurende inspanningen om het energieverbruik te drukken, blijft de site van Janssen in de Kempen met voorsprong de grootste energieverbruiker binnen de groep. Fundamentele maatregelen dringen zich op, wil Janssen zich inschrijven in de globale klimaatdoelstellingen van de groep teneinde haar activiteiten te kunnen blijven verankeren in de regio. Gelet op de gunstige geologische ligging van de site biedt geothermie in dit kader een zeer interessante opportuniteit.

Door te investeren in een geothermische installatie wil Janssen het aandeel hernieuwbare energie in haar energiemix verhogen van minder dan 1% op vandaag naar 30% tegen 2020.

Janssen legt met dit pilootproject de focus op het faciliteren & demonstreren van geothermie als een volwaardige bron van groene energie in een streng industrieel gereglementeerde omgeving; een primeur in Vlaanderen, de Benelux en zelfs West-Europa. De grond- en waterstalen die tijdens dit project genomen worden en de resultaten ervan zullen vrij beschikbaar zijn, net als de boorlogs en alle relevante geologische informatie. Dit zal belangrijke ervaring en kennis opleveren voor zowel technische als beleidsmatige doeleinden ter ondersteuning van de ambitie van de regio in de strijd tegen de klimaatverandering.

Verwante projecten

ENCORE-2

  • INTERREG 2 Zeeën
  • energie, golfslag energie, hernieuwbare energie productie, koolstof arme economie
Lees meer

BISEPS

  • INTERREG 2 Zeeën
  • energie, hernieuwbare energie productie, koolstof arme economie
Lees meer

PowerVIBES

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • energie, hernieuwbare energie productie, koolstof arme economie
Lees meer

D2GRIDS

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • energie, koolstof arme economie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Janssen Pharmaceutica - JANSSEN Pharmaceutica NV

Periode

01-01-2018 tot 31-12-2020

Thema

energie, hernieuwbare energie productie

Prioriteit

Bevorderen van de overgang naar een koolstofarme economie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen