Levend stadshartEen bruisend en levend stadshart: dat trekt klanten en ondernemers aan. Vanuit die overtuiging heeft de stad Turnhout het project ' Levend Stadshart' opgezet om het centrum van Turnhout nieuw leven in te blazen.

Het projectvoorstel houdt in dat een projectmanager verantwoordelijk wordt gesteld voor de regie en coördinatie van het project 'levend stadshart'. De kapstok voor de opvolging van het project zijn de prioritaire doelstellingen uit het commercieel strategisch plan van de stad Turnhout.
Kernversterkend beleid is naast ondernemen, ook de creatie van een leefbare binnenstad waarbij alle disciplines worden afgestemd op elkaar. De stad Turnhout wil een methodiek ontwikkelen voor de integratie van verschillende disciplines op dit gebiedsniveau. Deze methodiek creëert stabiliteit op lange termijn, aan investeerders wordt zekerheid geboden en ondernemers krijgen terug vertrouwen in het groeipotentieel van de binnenstad.
De uiteindelijke doelstelling op lange termijn is om via een geïntegreerde aanpak het ondernemersklimaat te verbeteren, meer ondernemerschap in het stadshart te stimuleren en de leefbaarheid ervan te waarborgen.

Verwante projecten

The Box Vlaanderen, Vlaanderen Boxt

  • EFRO-Vlaanderen
  • ondernemerschap, starters
Lees meer

Ruralité

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • agro-food, circulaire economie, creatieve industrieën, erfgoed, kmo ondersteuning, ondernemerschap, renovatie, toerisme, landelijk gebied
Lees meer

C2L3Play

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • creatieve industrieën, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

EQWOS

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • kmo ondersteuning, ondernemerschap, vaardigheden
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Stad Turnhout

Periode

01-01-2016 tot 30-06-2018

Thema

ondernemerschap, stedelijke ontwikkeling

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen