NuHCaS - Nutrition Health Care Systems

SeaBioComp wil demonstrators van innovatieve biogebaseerde thermoplastische composieten leveren;

  • met minstens gelijkwaardige mechanische eigenschappen,
  • met op maat gemaakte duurzaamheid (2 tot> 20 jaar),
  • met verminderde CO2-uitstoot (30%) en verminderde ecotoxische impact (door microplastics). Aangezien thermoplastische composieten worden voorzien, zal ook het recyclingpotentieel van teruggewonnen materialen worden aangetoond. Over het algemeen moet de ecologische impact met > 50% worden verminderd in vergelijking met conventionele op olie gebaseerde tegenhangers.

Dit moet leiden tot een mentaliteitsverandering in de waardeketen, dat de biogebaseerde composieten een realistisch alternatief bieden voor de op olie gebaseerde tegenhangers. Als gevolg hiervan kan de implementatie van het concept van de bio-economie voor scheepvaarttoepassingen worden geactiveerd en geïmplementeerd door een groot aantal vooral KMO-bedrijven. Overheidsinstanties kunnen de bewezen voordelen in aanmerking nemen voor wetgeving en overheidsopdrachten.

Verwante projecten

Logo Efro Eu

Sustainable Homes - SUHO

  • EFRO-Vlaanderen
  • Circulaire economie, Energie, Innovatie, Onderzoek en innovatie
Meer lezen
Main_interreg_europe

PFAS-resolve

  • INTERREG Maas-Rijn
  • Bodem, Innovatie, Luchtkwaliteit
Meer lezen
Resilient Europe

Resilient Europe

  • INTERREG URBACT
  • Klimaat adaptatie, Klimaat mitigatie, Koolstofarme economie, Stedelijke ontwikkeling
Meer lezen
Pathoflax

Pathoflax

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • Gewasbescherming, Innovatie
Meer lezen

Financiële info

Totale projectkost: € 319.988

Projectleider

Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen

Periode

01-06-2019 tot 31-05-2022

Thema

Biogebaseerde economie, Innovatie, Koolstofarme economie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen