PROTOPICH 3.0PROTOPITCH 3.0 focust op digitale beeldbewerking en creatieve industrieën en brengt actoren inzake begeleiding van starters en innovatieve bedrijven in de culturele en creatieve sectoren samen. De projectpartners creëren een begeleidend ecosysteem dat bevorderlijk is voor opkomende en in volle ontwikkeling zijnde creatieve ondernemingen, en voor het creëren van grensoverschrijdende toegevoegde waarde.

De jaarlijks georganiseerde ‘BoostCamps’ vormen de plaats van bijeenkomst van grensoverschrijdende projecten. Het doel is om de naar voren gebrachte ideeën te laten rijpen, zodat deze kunnen worden geconcretiseerd, waarbij het oprichten van bedrijven en het creëren van banen prioriteiten zijn.

Via ‘BoostBusiness’ worden starters gecoacht en begeleid. Ondernemers in de creatieve sector zijn immers vaak sterk georiënteerd op het creatieve project zelf, wat ten nadele gaat van de elementaire bedrijfsvoering. Deze begeleiding helpt de starters om hun creatieve business verder te professionaliseren en het creatief project in een gedegen onderneming te vertalen. De starters zullen voor een groot deel afkomstig zijn uit de BoostCamps.

De ‘Pitch Contest’ daagt jonge ondernemers uit om een pitch te maken over hun project. Deze pitches worden gepresenteerd op een afsluitend evenement waar de jonge ondernemers de kans krijgen om adviezen te ontvangen van deskundigen uit de markt en om toekomstige partners en mogelijke beleggers te ontmoeten.

PROTOPITCH 3.0 maakt deel uit van de projectenportefeuille GoToS3.

Verwante projecten

Ministry of Makers

  • EFRO-Vlaanderen
  • creatieve industrieën, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

Leuvens ecosysteem

  • EFRO-Vlaanderen
  • ecosysteem beheer, ondernemerschap, starters
Lees meer

Circulair Onderhoud

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • circulaire economie, innovatie
Lees meer

SPEED-You-UP

  • INTERREG 2 Zeeën
  • arbeidsmarkt, ondernemerschap, starters
Lees meer

Financiële info

Projectleider

PICTANOVO (Frankrijk)

Vlaamse partners

OC West-Vlaanderen, TUA West

Periode

01-07-2016 tot 30-06-2020

Thema

creatieve industrieën, innovatie, kmo ondersteuning, ondernemerschap, starters

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen