ResalianceRESALIANCE wil een grensoverschrijdend begeleidingsplatform scheppen voor mensen met autismespectrumstoornissen en inzetten op de sensibilisering van hun omgeving. Het hoofddoel is om in het hele grensgebied een concrete, positieve en innovatieve aanpak rond drie grote hoofdlijnen met betrekking tot autismespectrumstoornissen te verspreiden:

 1. De mensen en hun mantelzorgers bijstaan door rechtstreeks aan huis en naar de levensomgeving van de autistische persoon te gaan om zijn/haar moeilijkheden te begrijpen en te helpen hun levenskwaliteit en die van hun omgeving te verbeteren;
 2. Concrete en rechtstreeks toepasbare sensibiliseringsworkshops rond autisme voorstellen; de kennis van de bijzonderheden van deze mensen, hun competenties en moeilijkheden en interventiewijzen verspreiden en verbeteren onder medewerkers in de sector en de gezinnen;
 3. De kennis en toepassing van innovatieve instrumenten bevorderen en een kennis- en proefcentrum zijn voor nieuwe methoden en technologieën ten dienste van de autistische persoon.

De uitdaging voor de projectpartners is een innovatief mechanisme te scheppen op het grensgebied om mensen met autisme, hun gezin en hun omgeving nieuwe instrumenten en methoden aan te bieden die hun levenskwaliteit zullen verbeteren door vooral de welwillendheid vanwege de maatschappij te bevorderen.

Het project draait daarom rond drie sleutels: begrip, gedrag en overdracht. Elk sleutel wordt aangepast aan de autistische persoon (ons hoofddoel), de eerste cirkel (zijn helpers) en de tweede cirkel (zijn omgeving). Deze acties moeten een plus leveren en meer welzijn verschaffen aan mensen met autisme en hun gezin in hun dagelijkse leven.

Verwante projecten

Trans Tech Diagnostics TTD

 • INTERREG Vlaanderen-Nederland
 • zorg en gezondheid, zorginnovatie
Lees meer

Pathacov

 • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
 • innovatie, zorg en gezondheid
Lees meer

CORA

 • INTERREG Noordzeeregio
 • digitalisering, ICT, dienstverlening, lokale overheden, vaardigheden, landelijk gebied
Lees meer

SHINE

 • INTERREG Noordzeeregio
 • ondernemerschap, zorg en gezondheid, zorginnovatie
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Institut Albatros (Frankrijk)

Vlaamse partners

Centre de Communication Concrète

Periode

01-01-2019 tot 31-12-2022

Thema

gepersonaliseerde gezondheidszorg, ICT, vaardigheden, zorg en gezondheid, zorginnovatie

Prioriteit

Bevorderen van sociale inclusie en investeren in educatie en vorming

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen