T2-campusDe T2 Campus is een state of the art Technologie / Talent Campus op het Thor Park in Genk. De drie kernpartners Syntra Limburg, VDAB en het Limburgse onderwijs (via AGB Genk), werken er gericht samen aan de ontwikkeling van technisch-technologisch talent, meer bepaald het talent dat nodig is om het economisch weefsel van Limburg structureel te doen groeien. Zo levert deze unieke samenwerking een waardevolle bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.
De innovatieve opleidingen die doorgaan op de T2 Campus leveren het technisch-technologisch talent af waarde markt om vraagt en versterken de ondernemerschapscompetenties, wat resulteert in het versneld introduceren en valoriseren van innovatieve technieken in de markt. Deze opleidingen worden in samenwerking met bedrijven, andere opleidingsverstrekkers, onderzoeks- en kennisinstellingen ontwikkeld door middel van een kennis- en leerplatform. De leerinhouden, -methodieken en infrastructuur die uit deze platformen ontstaan, zijn aangepast aan de markt en de profielen uit deze opleidingen zijn meteen inzetbaar. De vernieuwende opleidingsinhouden situeren zich in de volgende vier domeinen: elektro, ICT, (new) energy en (new) materials.
De T2 Campus is een open en innovatieve omgeving waar de verschillende labs zich lenen voor demonstratieprojecten en de beleving van technologie en techniek. Door de koppeling binnen het regelluwe warmtenet van de Thorsite is ook het T2-gebouw zelf een demonstratieproject binnen het Thor Park.
De T2 Campus is een promotor van techniek en technologie, een accelerator van kennisverspreiding van nieuwe en toekomstige technieken met veel ruimte voor ondernemerschap.

Verwante projecten

LogistiekLerenZonderGrenzen

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • arbeidsmarkt, innovatie, transport & logistiek
Lees meer

Smart*Light

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • erfgoed, innovatie, zorginnovatie
Lees meer

F2AGRI (effluent to agriculture)

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • afvalwater, agro-food, innovatie, waterkwantiteit, waterbeheer, waterkwaliteit
Lees meer

Ondernemers(t)huis

  • EFRO-Vlaanderen
  • digitalisering, ondernemerschap, dienstverlening, lokale overheden
Lees meer

Financiële info

Projectleider

T2

Partners

T2, SYNTRA-LIMBURG, VDAB, Stad Genk - Stadsbestuur Genk

Periode

22-06-2015 tot 30-06-2020

Thema

digitalisering, hernieuwbare energie opslag, hernieuwbare energie productie, innovatie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen