TERAFOOD

Het project TERAFOOD ontwikkelt een commerciële voedingssensor. Deze sensor maakt het op elk moment mogelijk om de kwaliteit van individueel verpakt voedsel na te gaan in de verpakking zelf. Dit zal leiden tot minder voedselbederf en -verspilling in de voedingsindustrie.

Bij de ontwikkeling van deze sensor maken de projectpartners gebruik van de zogenaamde terahertz technologie. De projectpartners identificeren en kwantificeren bederfindicatoren. Dit zijn vluchtige stoffen die tijdens bederf worden geproduceerd door micro-organismen. De geselecteerde merkers dienen een sterke absorptie te vertonen in het terahertz-gebied.

Daarnaast onderzoeken de projectpartners het correct implementeren van de vereiste sensoreigenschappen en specificaties en de mogelijke uitleesprincipes. TERAFOOD streeft immers naar het maken van een totaalsysteem bestaande uit een sensor, die aan een heel lage kostprijs kan worden gefabriceerd, en een uitleeseenheid. Dit meetsysteem laat toe om de sensor, die in de verpakking zit, uit te lezen vanop een afstand om zo informatie te bekomen over de biochemische samenstelling van het voedsel in de verpakking. De projectpartners zullen een volledig operationele set-up maken en zullen de sensoren in laboratoriumcondities testen, onder meer wat betreft gevoeligheid voor de geselecteerde bederfindicatoren en selectiviteit. Ook de kalibratie van de beoogde sensor wordt onderzocht.

De terahertz technologie zal via het netwerk van de projectpartners worden verspreid. TERAFOOD zal ook op zoek gaan naar nieuwe toepassingen in samenwerking met experts uit de industrie en de academische wereld.

TERAFOOD

Verwante projecten

EDUCAVIA

EDUCAVIA

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • arbeidsmarkt, innovatie, vaardigheden
Meer lezen
SEAS 2 Grow

SEAS 2 Grow

  • INTERREG 2 Zeeën
  • innovatie, ondernemerschap, zorginnovatie
Meer lezen
Site Drug

Site Drug

  • INTERREG 2 Zeeën
  • innovatie, zorginnovatie
Meer lezen
GRASS

GRASS

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • innovatie, maakindustrie
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

CNRS

Partners

Flanders' Food vzw, Université du Littoral Côte d'Opale, Universiteit Gent, VMicro SAS

Periode

01-01-2017 tot 31-12-2020

Thema

innovatie, voedingsindustrie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen