THREE C

Het project THREE C mikt op de ontwikkeling van circulaire waardeketens waarin houtskool een grote rol kan spelen als ruwe grondstof. Met name in de landbouw, de waterzuivering, gezondheidszorg en de cosmeticatindustrie zou het als een vervanger kunnen dienen voor heel wat basisgrondstoffen die vandaag gebruikt worden, maar minder duurzaam zijn. Men pakt de innovatieve ontwikkelingen interdisciplinair aan met een partnerschap van universiteiten, overheden, businessondersteunende organisaties, investeerders en marketeers. Concreet ontwikkelen zij samen 7 circulaire carbon hubs of waardeketens voor specifieke producten. Daarnaast werkt men ook aan controlemechanismen die de kwaliteit van de producten moet garanderen en investeert in 2 mobiele demo-installaties die de haalbaarheid van houtskool als ruwe grondstof moeten bewijzen. Tot slot is er ook ruimte voor ondersteuning op maat van 14 start-ups en 70 kmo's. Vanuit Vlaanderen nemen ook trendonderzoeksbureau Trendhuis en maatwerkbedrijf Pro Natura deel aan het project.

THREE C

Verwante projecten

TERTS: Transitie in Energie via een Regierol t.o.v de Tertiaire Sector

TERTS: Transitie in Energie via een Regierol t.o.v de Tertiaire Sector

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • energie, innovatie, koolstof arme economie, lokale overheden
Meer lezen
ReNu2Farm

ReNu2Farm

  • INTERREG Noordwest-Europa
  • agro-food, circulaire economie
Meer lezen
Triple F: Food From Food

Triple F: Food From Food

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • agro-food, biomassa, circulaire economie
Meer lezen
PV OpMaat

PV OpMaat

  • INTERREG Vlaanderen-Nederland
  • bouw, energie, innovatie, renovatie
Meer lezen

Financiële info

Projectleider

Universiteit Kassel (Duitsland)

Partners

Pro Natura vzw, Trendhuis

Periode

26-09-2019 tot 25-03-2023

Thema

biomassa, circulaire economie, energie

Prioriteit

Bevorderen van de overgang naar een koolstofarme economie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Contact

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren. Gelieve aan de duiden welke cookies we mogen registreren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen