Transitie naar gespecialiseerde logistiekE-commerce is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze groeiende markt van e-commerce en de bijhorende e-fulfilment biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor Limburgse kmo’s.
Dit project heeft tot doel om de juiste bedrijven samen te brengen en hen te begeleiden in het ontwikkelen van innovatieve concepten. Samen met deze geselecteerde bedrijven worden concepttafels opgericht, waarin gewerkt wordt aan deze concepten tot vlak voor de implementatiefase. Op die manier worden de bedrijven ondersteund in hun zoektocht naar mogelijke nieuwe bedrijfsmodellen en worden de noodzakelijke voorbereidende stappen richting implementatie genomen, met begeleiding van experten.
De opmaak van de screeningstool zorgt er bovendien voor dat dit project resulteert in een tool die ook voor andere projecten rond e-commerce en e-fulfilment ingezet kan worden.
Twee fasen zijn in dit project te onderscheiden:
• Ontwikkelingsfase – tijdens deze fase wordt ingezet op twee doelstellingen:
o De ontwikkeling van een screeningstool rond e-commerce en e-fulfilment voor bedrijven.
o Tegelijkertijd worden 50 bezoeken aan bedrijven uitgevoerd. Dit zijn bedrijven met potentieel in en bedrijven die reeds actief zijn in e-commerce en e-fulfilment. Doel is om 15 à 20 bedrijven te selecteren die geschikt en bereid zijn om mee te werken aan de tweede fase van dit project.
• Concepttafelfase – in twee concepttafels wordt met de geselecteerde bedrijven gewerkt rond innovatieve concepten voor e-commerce en e-fulfilment.
Tegelijkertijd wordt doorheen de volledige looptijd van het project ingezet op sensibilisering, dit door middel van communicatie in verschillende reguliere media van de projectpartners en de organisatie van een jaarlijks inhoudelijk netwerkevent.

Verwante projecten

3DMed

  • INTERREG 2 Zeeën
  • gepersonaliseerde gezondheidszorg, innovatie, zorg en gezondheid, zorginnovatie
Lees meer

TraCS3

  • INTERREG Europe
  • ecosysteem beheer, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

Baanwinkels en gemeenten op één lijn

  • EFRO-Vlaanderen
  • kmo ondersteuning, ondernemerschap, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Tijd voor actie: detailhandel Beernem

  • EFRO-Vlaanderen
  • kmo ondersteuning, ondernemerschap, stedelijke ontwikkeling
Lees meer

Financiële info

Projectleider

VOKA - Kamer van Koophandel Limburg

Partners

ERKEND REGIONAAL SAMENWERKINGSVERBAND LIMBURG - ERSV-Limburg, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg - POM Limburg

Periode

01-10-2016 tot 31-12-2019

Thema

innovatie, kmo ondersteuning, mobiliteit, ondernemerschap, transport & logistiek

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen