TRANSMOBILHet project Transmobil wil de mobiliteit bevorderen van de bevolking in de Frans-Vlaamse plattelandsregio waar weinig tot geen alternatieven zijn voor het gebruik van de eigen wagen. Centraal staat het aanreiken van nieuwe mobiliteitsoplossingen, in de eerste plaats voor de bevolking die geen eigen wagen bezit.

Men wil echter ook burgers bereiken die openstaan voor een meer duurzame manier van leven, die bereid zijn tot andere vormen van mobiliteit en die hun afhankelijkheid van de auto willen afbouwen. Deze burgers hebben een potentiële voorbeeldfunctie voor anderen. Met de realisatie van een grensoverschrijdend netwerk van mobiliteitshubs wil men nieuwe vormen van dienstverlening inzake mobiliteit ontwikkelen, centraal in de dorpen en steden, waarbij deze gecombineerd wordt met dienstverlening op sociaal en commercieel vlak.

Tegelijkertijd zal het project de reizigersinformatie verbeteren voor de inwoners van de grensoverschrijdende regio via een geactualiseerde grensoverschrijdende kaart van het openbaar vervoer. Ook zal het project de opstart van een grensoverschrijdende mobiliteitscentrale onderzoeken. Transmobil wil tot slot de kennis verbeteren van de bevoegde mobiliteitsactoren in de plattelandsregio over grensoverschrijdende mobiliteitsdiensten. Een onderzoek over de verbindingen van bestaande lijnen en potentiële grensoverschrijdende verbindingen zorgt ervoor dat de mobiliteitsactoren de gedeelde problemen en kansen eigen aan de regio beter leren kennen. Via het kennisplatform kunnen ze in dialoog treden, hun expertise en hun middelen delen en komen tot gezamenlijke concrete oplossingen.

Dit project maakt deel uit van de projectenportefeuille FLANDRIA RHEI, en valt onder de doelstelling “een betere toegang tot diensten in rurale gebieden, voornamelijk op het vlak van mobiliteit.”

TRANSMOBIL

Verwante projecten

Like!

  • INTERREG Noordzeeregio
  • data, digitalisering, ICT, innovatie, dienstverlening, lokale overheden, vaardigheden
Lees meer

Qualicanes

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • renovatie, transport & logistiek, dienstverlening, lokale overheden
Lees meer

Fietssnelweg Albertkanaalroute: Fietsbrug sluizencomplex Hasselt

  • EFRO-Vlaanderen
  • mobiliteit, personen mobiliteit
Lees meer

PACE

  • INTERREG 2 Zeeën
  • arbeidsmarkt, innovatie, dienstverlening
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Provincie West-Vlaanderen

Vlaamse partners

Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Koksijde, Gemeente Kortemark, Gemeente Houthulst, Gemeente Vleteren, Stad Ieper, Stad Poperinge, Stad Veurne, WVI, Gemeente De Panne, Taxistop (geassocieerde partner), Westhoekoverleg (geassocieerde partner), Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Periode

01-01-2018 tot 31-12-2021

Thema

dienstverlening, landelijk gebied, lokale overheden, mobiliteit, personen mobiliteit

Prioriteit

Bevorderen van duurzaam vervoer en het wegnemen van knelpunten in sleutelinfrastructuur

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen