TTI - Toegepaste Technologische InnovatieMWB en reguliere bedrijven bereiden zich via het project 'Toegepaste Technologische Innovatie (TTI)' voor op de technologische omwentelingen die in een razendsnel tempo op hen af komen. Hoe combineren ze de technologische revolutie met het behoud van duurzame jobs in concurrentieel leefbare bedrijven?
Het vernieuwende TTI project wil via 6 proeftuinen in een concrete productieomgeving inzetbare industrie-ondersteunende technologieën ontwikkelen. Deze proeftuinen, waar co-creatie voorop staat, omvatten telkens een MWB, een kennisinstelling voor de ontwikkeling van aangepaste technologieën en reguliere ondernemingen, met het oog op de integratie van de ontwikkelde productie ondersteunende technologie. De MWB vormen een ideale setting door hun knowhow inzake werkbaar werk.

De proeftuinen omvatten innovaties inzake polyvalente intelligente werkposten in textielsortering, collaboratieve robot als werkpostondersteuning, visiesystemen (simultane projectie), zelflerende automatische en intelligente stapelhulp, cameradetectie en een polyvalente overhevelingstool. Deze proeftuinen worden gerealiseerd en getest op de werkvloer van MWB én reguliere bedrijven (Mc Bride, Ysco, Bosman, Vleeswaren Depuydt, Duco, Sisa, ...)

Centraal in dit project staat de versterking van de Vlaamse industrie. De beoogde technologische innovaties versterken de MWB en hun klanten die mee deze innovaties uitwerken en uittesten. Voor MWB betekent dit enerzijds dat hun rol als toeleverancier voor de industrie wordt versterkt, alsook dat hun rol wordt uitgebreid naar een proefterrein voor de ontwikkeling van technologische productie-ondersteunende innovaties, die nadien inzetbaar zijn in de reguliere maakindustrie.

 

TTI-project present: Oesterbank

Verwante projecten

DEVISE

  • INTERREG Europe
  • digitalisering, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

EXSKALLERATE

  • INTERREG Noordzeeregio
  • industrie 4.0, innovatie, kmo ondersteuning, maakindustrie
Lees meer

Centrum Bouw 4.0

  • EFRO-Vlaanderen
  • bouw, digitalisering, industrie 4.0, innovatie, materialen
Lees meer

Inn2POWER

  • INTERREG Noordzeeregio
  • blauwe groei, clusters, hernieuwbare energie productie, innovatie, kmo ondersteuning, havens, vaardigheden
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Federatie van Maatwerkbedrijven 4WERK vzw

Partners

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen, MARIASTEEN - Mariasteen - Gits, Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen, Waak-BW - waak 1, De Oesterbank, Westlandia VZW, SOCIALE WERKPLAATSEN POPERINGE

Periode

20-01-2016 tot 20-01-2019

Thema

arbeidsmarkt, innovatie, maakindustrie

Prioriteit

Stimuleren van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie

Website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen