TURBO 2.0
TURBO is een ecosysteem in Brugge bestaande uit overheden, onderwijs- en kennisinstellingen, culturele jongerenorganisaties, bedrijven en organisaties, dat inzet op jongeren en ondernemen. Met het ecosysteem willen we bijdragen aan een gunstig ondernemend klimaat voor jongeren in de stad, om zo ondernemingszin te stimuleren. TURBO is het eerste lijns, laagdrempelig aanspreekpunt voor jongeren, en verwijst, als facilitator door binnen het ecosysteem naar partners, adviseurs en begeleiders. TURBO is dé referentie in de regio voor jongeren met interesse in ondernemen.

TURBO biedt en communiceert een aanbod naar studenten en niet-studenten in de stad. Er zijn de TURBO Sessies met inspirational talks, en er is CAPISH, een bootcamp waar jongeren aan de slag gaan met hun idee. Hier gaan we na welke doelgroepen we nog missen of niet genoeg bereiken, om daarna de formats aan deze ‘nieuwkomers’ aan te passen. Hierbij denken we aan maatschappelijk kwetsbare en kanszoekende jongeren, maar ook studenten uit de derde graad secundaire scholen.

Binnen de onderwijsinstellingen wordt ingezet op een upscaling van de businesscoaches tot een traject 'ontwikkeling van een professionaliseringsaanbod naar docenten' (permanent leren). Via deze masterclasses zet TURBO in op sensibilisering van ondernemingszin bij docenten, die zo sneller ondernemende jongeren kunnen detecteren, inspireren en doorverwijzen. Dit zorgt voor een breder draagvlak rond ondernemerszin binnen de onderwijsinstellingen.

Een werkgroep met experts en vertegenwoordigers van de verschillende partners, aangevuld met gevestigde ondernemers uit de regio, wordt opgezet om structurele verderzetting van het ecosysteem te onderzoeken.

 

kick off

Verwante projecten

The Box Vlaanderen, Vlaanderen Boxt

  • EFRO-Vlaanderen
  • ondernemerschap, starters
Lees meer

Design 4 Innovation

  • INTERREG Europe
  • creatieve industrieën, innovatie, ondernemerschap
Lees meer

TRANSFIRM

  • INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen
  • internationalisering, ondernemerschap, starters, vaardigheden
Lees meer

Het internet. Ook uw zaak.

  • EFRO-Vlaanderen
  • digitalisering, ICT, kmo ondersteuning, ondernemerschap
Lees meer

Financiële info

Projectleider

Stad Brugge - Administratie

Partners

Katholieke Universiteit te Leuven - KU Leuven - Campus Brugge - Wetenschap & Technologie (KHBO), De Korrelatie, Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool - centrale diensten, Regionaal Centrum voor Jongerencultuur: "Het Entrepot", Provinciaal netwerk van stedelijke ondernemingscentra - KORTRIJKS ONDERNEMERSCENTRUM

Periode

01-09-2018 tot 31-08-2020

Thema

ecosysteem beheer, ondernemerschap, starters

Prioriteit

Versterken van het concurrentievermogen van kmo’s

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen